Specialkurser för geocachare

IMG_2008Vill du lära dig tekniker för att plocka cacher i brant terräng på ett säkert sätt? Vill du lära dig att fira ner längs en klippvägg och kanske klättra upp längs repet igen? Då är dessa kurser skräddarsydda för dig. De senaste åren har jag utbildat drygt 80 personer i ”geoclimbing” runt om i landet.

Kursdatum för 2018

Kontakta mig gärna om du vill gå kurs.

Grundkursen ger dig de grundläggande färdigheterna som behövs för att fira ner och klättra upp längs ett rep. För att gå denna kurs krävs inga förkunskaper alls. Kursens praktiska huvudmoment är:

– Riggning av firningsankare med hjälp av träd eller andra permanenta ankarpunkterIMG_0037

– Firning med hjälp av passiv firningsbroms (hink-typ) + backup med prusik

– Firning med hjälplåsande broms (typ GRIGRI)

– Repklättring med hjälp av GRIGRI + repklämma

– Repklättring med hjälp av prusiksnören

Pris: 1500 kr/person

Fortsättningskursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om repteknik för att klara av mer krävande situationer. Kursen kräver att du har gått grundkursen eller har motsvarande kunskaper. Du ska kunna rigga säkra firningsankare och vara förtrogen med firning. Några av kursmomenten är:

– Repetition och vidareutveckling av ankarbygge

– Alternativa metoder för repklättring, bland annat Frog-metoden.

– Långa och/eller mer komplicerade firningar

– Repklättring i träd

– Räddning av firare som fastnat

– Firning med skadad

– Eventuella egna önskemål

Pris: 1600 kr/person

IMG_0053

Vem kan gå kurserna?

Kurserna passar för de flesta personer som är i normal fysisk form och har viss vana vid att vistas i naturen. Kursmomenten är inte särskilt fysiskt krävande eftersom vi använder oss av utrustning i klättermomenten. Normal höjdrädsla är inget problem men givetvis måste du vara beredd på att vistas i brant och exponerad miljö. Tidigare har jag haft deltagare i ålder 18-75 år.

Tid och plats

Kurserna hålls vanligtvis under en heldag (ca kl 9-16). Kurser kan beställas för grupper var som helst men jag utgår ifrån Lysekilsområdet i Bohuslän. Tidigare kurser har även genomförts i Göteborg, Skövde, Hedemora, Kullaberg och Jönköping.

Anmälan

Anmälan sker senast 2 veckor innan arrangemanget genom att maila mig på: bobo@bergochhav.se. Din plats på kursen är säkrad när kursavgiften är betald men vänta med att betala tills din anmälan är bekräftad.

Kommentarer inaktiverade.