Instruktionsböcker i klippklättring

Stora_boken_om_klattring_72dpiUnder de senaste åren har jag lagt mycket tid på att arbeta fram instruktionsböcker för klippklättring. Som instruktör och instruktörsexaminator har jag märkt ett stort behov av svensk referenslitteratur. Böckerna är därför skrivna för att kunna användas som kurslitteratur för Svenska Klätterförbundets normerade kurser.

Stora boken om klättring  fokuserar på klättring på mindre klippor i låglandet och tar upp det du behöver kunna för att topprepsklättra eller ledklättra på korta leder som säkras med naturliga säkringar eller med borrbultar. Denna bok är lämplig kurslitteratur för bland annat grundkurs i klippklättring, fortsättningskurs och sportklätterkurs.

Avancerad klättring och repteknik tar vid där Stora boken om klomslagättring slutar. Denna bok är ännu mer omfattande än Stora boken om klättring och behandlar allt från sprickklätterteknik och mentala aspekter till långtursklättring och kamraträddning. Detta är boken för dig som vill utvecklas till en bättre och mer kompetent klippklättrare på alla plan. Avancerad klättring och repteknik är lämplig kurslitteratur för bland annat aidkurser, räddningskurser och instruktörskurser.

 

Köp böckerna direkt från mig om du har vägarna förbi Bohuslän. Jag skickar dock inte böcker om det inte rör sig om minst 4 stycken. För enstaka exemplar hänvisar jag till calazo förlag eller bokhandlare. Om du köper av mig på plats kostar Stora boken om klättring 340 kr och Avancerad klättring och repteknik 385 kr.

Böckerna ges ut av Calazo Förlag. På hemsidan www.calazo.se kan du läsa mer.

 

Kommentarer inaktiverade.